Nieuws

Optreden in Gorredijk, 18 mei 2024.

20240518 135738Optreden in Gorredijk, 18 mei 2024.
Ter gelegenheid van 50 jaar Turfroute werden dit jaar extra activiteiten rondom de vaarroute georganiseerd. Op 18 mei begon de officiële opening van het vaarseizoen in het centrum van Gorredijk, de “Poort van de Turfroute”.
Vanaf 9.00 uur waren er in het centrum volop oude ambachten aanwezig en de “Stuyvesant Sailors uit Wolvega zorgden voor muziek en was er gelegenheid om lekker te eten en te ontspannen naast het water van de turfroute.
Vanaf 11:00 uur kwamen er een aantal historische vaartuigen binnen varen. Rond 13:00 uur was er een officieel openingsmoment van het vaarseizoen met enkele interviews op het podium nabij Rinsma Modeplein. Het programma duurde tot 17:00 uur. Op deze link zijn een aantal foto’s te zien die een indruk geven van deze mooie dag.

Optreden in Echtenerbrug 28 april 2024

FullSizeRender
Optreden in Echtenerbrug, 28 april 2024.
Vandaag, 28 april was de opening van het watersportseizoen Echtenerbrug/Delfstrahuizen.
Dat het een beetje winderig weer was, mocht de pret niet drukken, maar de temperatuur was in eerste instantie best wel aangenaam.
Er waren veel activiteiten zoals een straat theater, open dag Turfschip Yachtcharter, een kerkdienst in de Laurenscantorij, markt op het Hellingpad en de Turfkade, verenigingsactiviteiten van de tennisvereniging, de sloeproeivereniging, De Schipper modelbouw. Je kon met een rondvaartboot mee, kinderactiviteiten zoals waterballen, kindervrijmarkt. Er was een demonstratie van de brandweer. Verder was er optredens van het gemengd koor Sjongersnocht uit Bantega, De fanfare Us Ideael-Nieuw Leven. Ook wij de “Stuyvesant Sailors” uit Wolvega hadden een drietal optredens gepland tussen half drie en vijf uur, verdeeld in drie blokjes van een half uur. Helaas was het niet meer mogelijk om ons laatste blokje tot uitvoering te brengen omdat een regenbui roet in het water gooide. Wel zijn er leuke foto’s van deze dag gemaakt. Zie hiervoor de volgende link.
https://myalbum.com/album/Ni3fRYaej7XH/?redirect=1&coverFocus=1

Optreden Sail Kampen 30 maart 2024

DSC 0143Op zaterdag 30 maart werden we onder gedompeld in een zee van maritieme avonturen en bruisende activiteiten. Het publiek aan de kade kon zich laten verrassen door nautische optredens De imposante vloot van schepen kon worden bewonderd.
En natuurlijk niet te vergeten was er ook een zeemanskoren festival. De koren waren verdeeld over twee podiums.
Het Zeemanskoor Sokkenbuurt uit Ugchelen, het Koor Bravour uit Woerden,
het Kapiteinskoor uit Zaandam en het Zeemanskoor de KetelBinken uit Kampen stonden op het podium van Heutsplein.
Op het podium Buitenhaven stonden de koren Zeemanskoor Nijkerks Welvaren, het Waardenburgs Visserskoor, de Stuyvesant Sailors uit Wolvega en het Zeemanskoor Schip Ahoy uit Angeren.
Een bijzondere vermelding op het podium van de Buitenhaven. Hier werden niet alleen de zangkwaliteiten getest, maar zeker ook de atletische vermogens. Om zang en muziek goed op elkaar te laten afstemmen werd Albert Strijker gebombardeerd tot onze dirigent. Al met al was het een gezellige dag. Zie foto’s.