Nieuws

Lindestede Wolvega 23 februari 2023

IMG 20230223 WA0006

Vanmiddag hadden we een zeer gezellig optreden voor de bewoners van het verzorgingshuis Lindestede in Wolvega. Om half 3 werden we welkom geheten door de organisatie. Ze was blij te zien dat dat de zaal gevuld was met zoveel publiek. De middag was ingedeeld met 2 blokjes van 3 kwartier en een kwartier pauze. Uiteraard gingen de liedjes over zee, over wind, over drank en vrouwen. De liedjes werden gezongen in het Stellingwerfs, Nederlands, Engels en in het Fries. Verder zat er in ieder blokje een nederlandstalige potpourri die makkelijk werden mee gezongen door het publiek.
Echter in het tweede blokje zat een liedje, genaamd “Absyrtus, dir gehör ich”.
Absyrtus is de patroonheilige van de dierenartsen. Dit lied is het lijflied van de studentenvereniging voor diergeneeskunde. Dit lied zongen we voor een van de bewoners van Lindestede, Berend Brummelman. In zijn werkzame leven was hij jarenlang een zeer gerespecteerde 'bistedokter' in Wolvega en omstreken.
Rond half 5 werd het optreden beëindigd met een mooie toegift en kon een ieder terug zien op een zeer geslaagde middag. Zie via deze link een aantal sfeerforo’s.