Op 23 december 2023 hebben de Stuyvesant Sailors een gezamenlijk kerstconcert met het gemengde koor Sjongersnocht uit Bantega. Podium Papageno, Nieuweburen 36 Lemmer. Aanvang 19:30 uur!

Nieuws

Zeekorenfestival Steenwijkerland 2023


DSC 2897
Op zondag 15 januari presenteerde Rabo Theater De Meenthe in samenwerking met Storm en Averij uit Muggebeet voor de zevende keer het Zeekorenfestival. De titel “Zingende Golven”is de tweede titel van dit festival. In een festivalvorm presenteerden zich diverse Zeekoren, zowel lokale als regionale zee- en shantykoren. Dit jaar waren er de volgende koren aanwezig:
Storm & Averij uit Muggebeet. Samen met het RaboTheater De Meenthe Steenwijk verantwoordelijk voor de uitstekende organisatie.
Dwingeler Piratenladies uit Dwingelo, De Windjammers uit Kuinre, Leeuwarder Shantykoor, Feanwiven uit Heerenveen, de Meppeler Muiters, Olde Jonges Krentebröt uit de omgeving Steenwijk Giethoorn, De Waterlanders uit Giethoorn, de Odd Swallows uit Heerenveen, Easy 7 Free, Irish & Maritieme Folkband en ook wij de Stuyvesant Sailors uit Wolvega waren aanwezig.
Op verschillende podia voltrok zich het festival. Elk koor kwam 2 x een half uur in actie.
Naast muziek was de zee ook middels decor en visgerechten duidelijk aanwezig op het festival. We kunnen terug zien op een zeer gezellige middag. Zie hier de foto’s!