Nieuws

Ameland 15 juni 2019

DSC 0141Muzikaal Bootwateren

Voor de 2e keer hebben we een uitnodiging ontvangen om acte de presence te geven op een erg gezellig muziekfestival in Hollum, Ameland. Gezellig dat hebben we vorig jaar ervaren.

Op verschillende plekken en in de straten van Hollum vormen de optredens van verschillende groepen shantykoren, evenementenorkesten, blaasensembles en straatartiesten het decor van een gezellig dorp voor jong en oud. Vooraf waren er de nodige zorgen over de weersomstandigheden en dat bleek ook niet helemaal onterecht. De optredens begonnen zaterdagmiddag en sommige koorleden waren al eerder naar Ameland gekomen om er een heel weekend op het eiland van te maken. De donderdag en vrijdagochtend waren ronduit slecht met veel regen. Vrijdagmiddag trok de bewolking weg en werd het stralend weer met een prima temperatuur. De voorspelling toen voor de zaterdag was, dat het ’s ochtends hard zou regenen en zaterdagmiddag geleidelijk aan beter zou worden. En het leek eerst ook de goede kant op te gaan maar in de loop van de ochtend schoof het mooie weer op van 12.00 uur naar 14.00 uur. Dat mag de pret niet drukken al viel de publieke belangstelling tot 14.00 uur wel wat tegen. Logisch natuurlijk. Ook voor ons is het dan improviseren met zoveel elektronica aan boord. Dus af en toe alle hens aan dek om alle spullen droog klaar te zetten om op tijd te kunnen beginnen.

Uiteindelijk is het toch een uitstekende middag geworden, waarbij je kunt merken dat muziek verbindt. Zo hadden we tijdens ons 3e blok zomaar 2 gasten uit Florida bij ons op de bühne om hun volkslied mee te zingen. Wij zijn dan ook niet te beroerd om ze uit te nodigen mee te zingen en dat konden ze erg waarderen. Ook tijdens de afsluiting na 18.00 uur was het bij herberg de Zwaan nog erg gezellig waarbij de verschillende groepen blazers samen nog een feestje bouwden waarvan het publiek erg heeft kunnen genieten.
Foto's van Alida Bakker.