Nieuws

Kerstoptredens op 10 en 11 december 2016

DSCN3085
Steenwijk  10 december 2016.
Het Dickensfestival in Steenwijk werd 10 december 2016 voor de 17e keer georganiseerd. Ook dit jaar gebeurde er weer van alles in de winkelstraten van Steenwijk, Vestingstad. De winkels waren de gehele dag geopend tot 22.00 uur. Het evenement begon om 15.00 uur. En dit jaar voor het eerst was ook ons shantykoor, de Stuyvesant Sailors uit Wolvega, van de partij met prachtige kerstnummers. Rond 19.00 uur begon het avondprogramma met de meeste acteurs en figuranten. Bezoekers van het Dickens-festijn konden, ondanks wat slechter weer, weer volop genieten. De entourage wordt jaarlijks groter. De organisatie probeerde dit jaar nog meer beleving bij de bezoekers te brengen. Dat begon al bij de toegangsstraten van de vestingstad. Bij de Paardenmarkt kwamen kraampjes en een podium waar de acteurs en figuranten optraden. Als u hier klikt kunt u het foto-verslag bewonderen.

DSC 0007
Wolvega, 11 december 2016.
In een volle Sint Franciscuskerk in Wolvega was er zondagmiddag 11 december een uitstekend geslaagd kerstconcert van de Stuyvesant Sailors. Een gevarieerd programma met vele bekende kerstnummers werden op een prachtige muzikale wijze ten gehore gebracht. Aan het einde van de middag bedankte het publiek de Stuyvesant Sailors dan ook met een staande ovatie.
Op deze link kunt u het fotoalbum bekijken van deze middag en op de volgende link kunt u kijken en luisteren naar het liveoptreden met het nummer “Deep River”.