Nieuws

17 en 18 september 2016 Pompoenenweekend in Oldeberkoop

DSC 0012
Voor de 11e keer pakte de kaasboerderij in Oldeberkoop behoorlijk uit met weer een vernieuwde versie van het Pompoenenweekend met natuurlijk een veelheid aan pompoenen en kalebassen.
Op het veld stonden diverse standhouders met leuke eigengemaakte spulletjes of streekproducten. Zo werden er geitenwollen sokken gebreid, verse vis gerookt en kon men leuke ideeën opdoen voor een vernieuwde tuin of gewoon leuke sieraden, brocante spulletjes of meubeltjes uitzoeken. In de boerderij kon men zien hoe koeien gemolken werden door de melkrobot en hoe men daar vervolgens kaas en karnemelk van kan maken.

Om bij te komen van de inspanning was er een groot overdekt terras waar men kon genieten van koffie met een pompoenlekkernij, maar ook de vertrouwde pompoenensoep was verkrijgbaar.
De live muziek kwam uit Oldeberkoop en de directe omgeving. Op zaterdagmorgen speelden Brocante en de Capodastro’s en ‘s middags zong het duo The Lion Rules uit Ter Idzard die werden afgewisseld door het shantykoor de Stuyvesant Sailors uit Wolvega.
Proef de sfeer!